2024
Ένταξη Βιβλιοθήκης στο Δήμο Οεστιάδας

Μετά την «Κατάργηση Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Κοινωφελών Επιχειρήσεων των Δήμων» του Ν.5056/2023, η βιβλιοθήκη μας ανήκει και πάλι στον Δήμο Ορεστιάδας.

2023
Έναρξη Συνεργασίας με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) φιλοδοξεί να αποτελέσει μία πλατφόρμα εντός της οποίας Ακαδημαϊκές, Ερευνητικές, Δημόσιες, Δημοτικές και σχολικές βιβλιοθήκες δύνανται να αναπτύξουν και να εξελίξουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν και να μετατραπούν σε κυψέλες δημιουργικότητας για μικρούς και μεγάλους.

Δημιουργία εφαρμογής για κινητές συσκευές

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορεστιάδας, ακολουθώντας το ρεύμα των εξελίξεων και τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της ψηφιακής εποχής και θέλοντας να δώσει μία πιο προσωποποιημένη εμπειρία ενημέρωσης στους χρήστες της, δημιούργησε ένα σύγχρονο, λειτουργικό και εύχρηστο app που είναι πλέον διαθέσιμο για όλους τους χρήστες Android (σύντομα και για iOS), τόσο…Read More

Ανακαίνιση Παιδικού Τμήματος

Δημιουργήσαμε ένα διαφορετικό όμορφο περιβάλλον για τους μικρούς μας αναγνώστες δίνοντας νέο αέρα στο χώρο του παιδικού τμήματος. Η ανακαίνιση έγινε με πρωτοβουλία και έξοδα των υπαλλήλων της Βιβλιοθήκης δείχνοντας τον εθελοντικό μας χαρακτήρα!

2022
Ένταξη της Βιβλιοθήκης στον Ψηφιακό Κόσμο

Δημιουργία: Ιστοσελίδας, Ψηφιακού Βοηθού, Υπηρεσία Register, Ειδική σελίδα Δράσεων και Εκδηλώσεων, PhotoBook, Αναβάθμιση: Ηλεκτρονικού καταλόγου OPAC

Έναρξη Συνεργασίας με την Future Library

με την υποστήριξη του Κ.Ι.Κ.Π.Ε.

2021
2018
Νέο Πληροφοριακό Σύστημα Βιβλιοθήκης

αντικατάσταση του Abekt5.0 με το νέο εξ χρονισμένο σύστημα του ΕΚΤ – OpenAbekt

2017
Έναρξη συνεργασίας Βιβλιοθήκης με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

ένταξη βιβλιοθήκης στο ΠΣΔ και παραχώρηση υπηρεσιών στο sch.gr καθώς και ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο

2016
2014
2013
2012
Αναβάθμιση Δημόσιου Κέντρου Πληροφόρησης

6 νέοι Η/Υ με νέες δυνατότητες και προγράμματα  

2011
Μετακόμιση Βιβλιοθήκης σε δικό της κτήριο

Η Βιβλιοθήκη στεγαζόταν για χρόνια στο Δημαρχείο Ορεστιάδας. Πλέον έχει το δικό της κτήριο! Τοποθεσία: Ευριπίδου 65, Ορεστιάδα

2010
2008
Δημιουργία Πληροφοριακού Τμήματος

Στο τμήμα αυτό φιλοξενείται το πληροφοριακό υλικό της Βιβλιοθήκης, π.χ. εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, λευκώματα κλπ., το οποίο δεν δανείζεται, αλλά η χρήση του επιτρέπεται μόνο εντός του χώρου καθώς δίνεται η δυνατότητα φωτοτύπησης κάποιου μέρους του υλικού. Στο χώρο αυτό επίσης στεγάζεται το αρχείο μαθητικών εργασιών.

2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
Η μεγαλύτερη δωρεά στην Ιστορία της Βιβλιοθήκης

Από την έναρξη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης ο κ. Αποστόλου ήταν από τους μεγαλύτερους δωρητές μας, καθώς χάρισε μας πάνω από 2000 σπάνια τεκμήρια! Ίσως αυτό το πρόσωπο να ήταν και η έμπνευση της δημιουργίας της Βιβλιοθήκης. (Η ημερομηνία καταχώρησης στο Timeline είναι ενδεικτική καθώς οι δωρεές γινόταν σε διάφορες χρονολογίες)

2000
Αυτοματοποίηση Βιβλιοθήκης

Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 η βιβλιοθήκη ξεκίνησε τα μικρά της βήματα προς την αυτοματοποίηση της με το σύστημα Abekt.

1997
Συγχώνευση με τις δομές τις ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.

από τότε η Βιβλιοθήκη ανήκει στη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.

1962