Φιλία, Ευγένεια, Συνεργασία ! – Ολοκλήρωση εκδήλωσης

Ακόμη μία επιτυχημένη εκδήλωση ολοκληρώθηκε το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορεστιάδας!!

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, μέσα από αυτή την εκδήλωση, να συνειδητοποιήσουν την αξία της φιλίας και της συνεργασίας.

Στην αρχή, τα παιδιά, παρακολούθησαν την ταινία μικρού μήκους (Bridge) η οποία είναι μια ιστορία με τέσσερις χαρακτήρες ζώων που προσπαθούν να περάσουν μια γέφυρα, αλλά καταλήγουν ως εμπόδια ο ένας στον άλλο, στη διαδικασία.

Το ηθικό δίδαγμα πίσω από αυτή την ιστορία περιστρέφεται γύρω από το πώς υπάρχουν συχνά διαφωνίες ή ανταγωνιστικές διαδρομές στη ζωή και τα πιθανά αποτελέσματα της υπερηφάνειας, της εμμονής και του συμβιβασμού.

Έπειτα, ακολούθησε η πρώτη δραστηριότητα για τα παιδιά η οποία ήταν να μπούνε στο ρόλο των χαρακτήρων της ταινίας και να διαδραματίσουν τη δική τους εκδοχή για την ιστορία και το θέμα καθώς στο βίντεο οι ήρωες δεν μιλούσαν. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά μπήκαν στην διαδικασία να εκφράσουν το πώς αισθάνονται τον κακό και τον καλό φίλο, την κακή και καλή συνεργασία αλλά και το πως πρέπει να είσαι ευγενικός απέναντι στον οποιοδήποτε.

Τέλος, ακολούθησε η δεύτερη δραστηριότητα η οποία έβαλε τα παιδιά στη δοκιμασία της σκέψης και της τέχνης. Τα παιδιά μέσα από τις κατασκευές και ζωγραφιές τους, απεικόνισαν το τι σημαίνει για αυτούς η φιλία, το ποιος είναι ο καλός φίλος αλλά και το πως αναγνωρίζουν αυτά, το πως είναι να είσαι καλός φίλος.

Τα παιδιά ενθουσιασμένα για ακόμη μια φορά μας αποχαιρέτησαν με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη, δείχνοντας μας τον ενθουσιασμό τους και την ελπίδα για περισσότερες εκδηλώσεις στην Βιβλιοθήκη!!

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά και τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τονίζοντας για ακόμη μία φορά ότι ως βιβλιοθήκη πρέπει να αποτελούμε μέρος της ζωής των ανθρώπων που εξυπηρετούμε, με έναν αυθεντικό και ουσιαστικό τρόπο μεσω συζητήσεων και εκδηλώσεων για τα μελλοντικά σχέδια της κοινότητάς μας, συμβάλλοντας στην επίτευξη των αντίστοιχων στόχων.

Τέλος, ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά τον Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Αδριανουπολεως για την παραχώρηση της αίθουσας.