Το Συνέδριο Greek ICT Forum και η Έκθεση Athens ICT Expo στο Ζάππειο Μέγαρο στις 6 και 7 Μαρτίου

Το 26ο Συνέδριο Greek ICT Forum και η 1η Έκθεση Athens ICT Expo διοργανώνονται την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 στο Ζάππειο Μέγαρο, με τον γενικό θεματικό τίτλο «Digitalizing the Future» και με τη συμμετοχή βασικών παραγόντων και φορέων της ελληνική αγοράς Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ/ICT), υπουργεία με ισχυρή συμμετοχή στην ψηφιακή διακυβέρνηση, φορείς της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα, φορείς ψηφιακής κατάρτισης, επιμελητήρια και επαγγελματικούς φορείς.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι υποστηρικτής του Συνεδρίου και της Έκθεσης, τα οποία διοργανώνει η εταιρεία Teamworks. Ο Διευθυντής του ΕΚΤ Δρ Κυριάκος Τολιάς θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την απονομή των βραβείων “Greek ICT Awards” την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 (11.30-13.00). 

Η διοργάνωση του 26ου Συνεδρίου Greek ICT Forum και της 1ης Έκθεσης Athens ICT Expo πραγματοποιείται σε μια χαρακτηριστική στιγμή της πορείας του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της χώρας, κατά την οποία ξεκινά η υλοποίηση μεγάλου μέρους των ψηφιακών έργων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η συγκυρία προσφέρει μοναδικές δυνατότητες για την ανάδειξη των ψηφιακών τεχνολογιών που αξιοποιούνται, των ωφελειών για την κοινωνία, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, της νεανικής και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, των ψηφιακών ικανοτήτων, της κατάρτισης σε ψηφιακές δεξιότητες. Επίσης, και σε σειρά τομέων που έχουν σχέση με την Ψηφιακή Ασφάλεια, την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, το Υπολογιστικό Νέφος, τις Ψηφιακές Επικοινωνίες, τις Υποδομές Επικοινωνιών, το Internet of Things, το Ανοιχτό Λογισμικό και σειρά καίριων τομέων ψηφιακών τεχνολογιών.

Οι τομείς και οι θεματικές ενότητες του 26ου Greek ICT Forum, το οποίο θα λειτουργήσει ως συνεδριακή «ομπρέλα» και για φορείς που σχεδιάζουν να διοργανώσουν δικές τους ημερίδες, αφορούν σειρά καίριων στρατηγικών και τεχνολογικών τομέων όπως π.χ. δίκτυα, υπηρεσίες και υποδομές ψηφιακών επικοινωνιών, υλοποίησης ψηφιακών έργων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, cloud data centers, τεχνητή νοημοσύνη, ψηφιακές πλατφόρμες, νεανική επιχειρηματικότητα και startups, digital skills, κατάρτιση, αλλά και τεχνολογίες κινητών, υπολογιστών και περιφερειακών συσκευών.

Από τα “ισχυρά” παράλληλα Συνέδρια που θα διεξαχθούν είναι και το DPO & ICT Security World, στο οποίο θα αναδειχθεί σειρά καίριων θεμάτων που απασχολούν θεσμικούς, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, το Greek ICT Forum περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω συνεδριακές ενότητες:

  • Infomobility World. Συνέδριο με κύριους θεματικούς άξονες τις Ψηφιακές Επικοινωνίες, τα Δίκτυα Νέας Γενιάς και Οπτικών Ινών, την γεωπολιτική θέση της χώρας στον διεθνή καταμερισμό διακίνησης και μεταφοράς δεδομένων, τις τεχνολογίες επικοινωνιών που διαμορφώνουν τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό. Υπεύθυνος περιεχομένου και οργάνωσης είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαλλάς.
  • DPO & ICT Security World. Συνέδριο που έχει ως βασικό περιεχόμενο τις τεχνολογίες, εφαρμογές και υλοποιήσεις ψηφιακής Ασφάλειας και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Το βασικό χαρακτηριστικό του Συνεδρίου είναι η διευρυμένη θεματολογία του, ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση και από συνέδρους που δεν είναι εξειδικευμένοι με το αντικείμενο. Υπεύθυνος περιεχομένου και οργάνωσης είναι ο δημοσιογράφος Ηλίας Κούκουτσας.
  • Digital & Business Transformation. Παρουσιάσεις επιτυχημένων υλοποιήσεων Ψηφιακού Μετασχηματισμού σε όλο το φάσμα του Ιδιωτικού, αλλά και του Δημοσίου τομέα με έμφαση στις υπηρεσίες προς τον πολίτη και την Οικονομία θα δώσουν μία αντιπροσωπευτική εικόνα στους Συνέδρους και στους Επισκέπτες της Έκθεσης για την πορεία του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της χώρας.
  • Ψηφιακός μετασχηματισμός και τοπική αυτοδιοίκηση. H Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» διοργανώνει ενημερωτικές συναντήσεις πάνω σε εξειδικευμένα θέματα που αφορούν στη διαχείριση και μετασχηματισμό υπηρεσιών Δήμων. Υπεύθυνος περιεχομένου και οργάνωσης είναι ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παπαϊωάννου.
  • Athens Artificial Intelligence- AI Technologies Summit. Θεματική ενότητα με ειδικές παρουσιάσεις θεμάτων Τεχνητής Νοημοσύνης από επιστημονικά και επαγγελματικά στελέχη με βασικό στόχο την ανάδειξη των χρήσεων και εφαρμογών στον ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα.
  • MyData και φορολογικός μετασχηματισμός. Η ΑΑΔΕ διαμορφώνει εν δυνάμει την Ψηφιακή Στρατηγική της χώρας με τον στρατηγικό σχεδιασμό και την συστηματική ανάπτυξη, μέσω του myDATA, σειρά από ψηφιακές πλατφόρμες μέσω των οποίων όλες οι Επιχειρήσεις και Φορείς της χώρας ακολουθούν τις τεχνολογικές κατευθύνσεις για την ολοκλήρωση του Ψηφιακού Φορολογικού Μετασχηματισμού.
  • ICT Strategies & Trends. Επιφανείς ομιλητές από τον Ιδιωτικό, Πανεπιστημιακό και Δημόσιο τομέα καταθέτουν τις απόψεις τους πάνω σε καίρια ζητήματα στρατηγικής και ανάπτυξης των ΤΠΕ/ICT στη χώρα.
  • Οι υπερυπολογιστές στην Ελλάδα. Ειδική θεματική ενότητα για την ανάδειξη των ωφελειών από την αξιοποίηση των Υπερυπολογιστών σε Πανεπιστημιακό, Ερευνητικό και Διοικητικό περιβάλλον. Επίκεντρο η υλοποίηση εγκατάστασης του νέου υπερυπολογιστή «Δαίδαλος».
  • Startup & Innovating Business. Η Καινοτομική Επιχειρηματικότητα αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα. Το οικοσύστημα των scale up νεοφυών επιχειρήσεων αποτελεί μία από τις ελκυστικές περιοχές για το διεθνές επενδυτικό οικοσύστημα με παράλληλες ευκαιρίες απασχόλησης υψηλού επιπέδου.

Στην Έκθεση Athens ICΤ Expo, η οποία αποτελεί πλέον αναπόσπαστο οργανωτικό μέρος του Συνεδρίου, θα συμμετάσχουν εκτός από ισχυρούς εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα και σημαντικές εταιρείες με ισχυρό «αποτύπωμα» στη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, πανεπιστημιακοί και ερευνητικοί φορείς, θεσμικοί εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα κ.α.

Με αυτόν τον τρόπο, η εικόνα για την πορεία των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών στην Ελλάδα που θα αποκομίσει το κοινό θα είναι όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτική και ολοκληρωμένη. Παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες να διαμορφώσουν μία όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για τα έργα και τις τεχνολογικές ψηφιακές εξελίξεις στην ελληνική αγορά ΤΠΕ/ICT.

Παράλληλα, στο 26ο Greek ICT Forum και στην Athens ICT Expo θα «φιλοξενηθούν» συναντήσεις στελεχών Δήμων και Περιφερειών για εξειδικευμένα θέματα διαχείρισης, κοινοτικών προγραμμάτων, ανάπτυξης έργων με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και θεσμικών φορέων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Αποκορύφωμα των διήμερων εκδηλώσεων θα είναι η απονομή των ICT Awards by Honor, με την απονομή διακρίσεων στην αγορά ΤΠΕ/ICT.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο και την Έκθεση είναι άνευ κόστους, απαιτείται προεγγραφή εδώ. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ.

Τα Συνέδρια διεξάγονται από την Teamworks υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε., του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), του ΣΕΠΒΕ, της Ένωσης Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) και του ΣΕΚΕΕ.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από ΕΚΤ, Teamworks

https://www.ekt.gr/el/news/29965

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.