4 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων η 4η Απριλίου: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους τετράποδους φίλους μας

Τα συναντάμε σε κάθε μας βήμα, είναι συχνά μόνιμοι κάτοικοι σε πλατείες και δρόμους, και σταθεροί θαμώνες μαγαζιών που ζητούν αγάπη και στοργή. Ο λόγος για τα αδέσποτα ζώα και τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Η μέρα αυτή καθιερώθηκε στις 4 Απριλίου με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας.

Η ημέρα αυτή έχει επιλεχθεί καθώς χρονικά είναι ακριβώς στο μέσο της 4ης Οκτωβρίου, που γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, είναι ευκολομνημόνευτη ημερομηνία (4/4) και δεν υπάρχει κάποια άλλη άξια λόγου εορτή την ημέρα αυτή.

Στην Ελλάδα, το ζήτημα των αδέσποτων ζώων είναι ιδιαίτερα σοβαρό, με πάνω από δύο εκατομμύρια αδέσποτα ζωάκια να ζουν στους δρόμους, μέσα στους κινδύνους. Αυτά τα ζώα αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, όπως έλλειψη τροφής, περίθαλψης, το να χτυπηθούν από κάποιο αυτοκίνητο ή ακόμα και να κακοποιηθούν.

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Πώς να προσφέρουμε βοήθεια

1. Προσφέρουμε τροφή και νερό

Αφήνουμε στα σημεία που γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αδέσποτα, δοχεία με νερό και ξηρά τροφή. Προσέχουμε πολύ να μην αφήνουμε υπολείμματα από το φαγητό μας (ειδικά όταν αυτό περιλαμβάνει κόκαλα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στην υγεία του ζώου). Φροντίζουμε να τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες και το κυριότερο να τοποθετούμε τα δοχεία σε ασφαλή σημεία.

Αν οι συνθήκες του σπιτιού το επιτρέπουν, αυτή είναι η ιδανική περίοδος για να φιλοξενήσουμε ένα αδέσποτο ζώο σε ανάγκη και να το βοηθήσουμε να μην επιστρέψει στον δρόμο. Φιλοξενούμε τα αδέσποτα ζώα μέχρι να βρουν το παντοτινό σπίτι τους.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.