Επίσκεψη 2oυ Γυμνασίου Ορεστιάδας

Σήμερα είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στην βιβλιοθήκη μας, τους 150 μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Γ’ τάξης του 2oυ Γυμνασίου Ορεστιάδας.

Με αφορμή την επίσκεψη αναφέρθηκε η σπουδαιότητα του γραπτού και του προφορικού λόγου, στο πως ένα βιβλίο να αλλάζει την ζωή μας και μπορεί να μεταμορφώνει κυριολεκτικά τον εσωτερικό μας κόσμο και να βελτιώνει την καθημερινότητα μας. Ένα βιβλίο διαβάζεται με αγάπη! Με αυτόν τον τρόπο αποδεχόμαστε τους ανθρώπους γύρω μας με την αγάπη.

Αρχικά, τα παιδιά, ξεναγήθηκαν στην Βιβλιοθήκη μας από τους Βιβλιοθηκονόμους όπου γνώρισαν τον μαγικό κόσμο των βιβλίων.

Ακολούθησε, ξενάγηση στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανουπόλεως όπου τα παιδιά περιηγήθηκαν αναμεσά σε χιλιάδες σπάνια βιβλία και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και για την αξία των βιβλιοθηκών από τον κ. Κιηγμά Δημήτριο!

Έπειτα ακολούθησε μία μικρή εκδήλωση όπου η Μαρία Μπελιάκου, συγγραφέας και ποιήτρια, παρουσίασε το βιβλίο της με τίτλο «Το ψυγείο της γιαγιάς» , με όμορφο και διασκεδαστικό τρόπο ! Ένα βιβλίο εκπαιδευτικού χαρακτήρα, για μικρούς και μεγάλους !!

Τέλος, διάβασε ποιήματα του βιβλίου της, κάποια των οποίων μελοποιήθηκαν από την κα. Μαρία Δημητριάδου, μαέστρο του Δημοτικού Ωδείου Ορεστιάδας, από την παιδική χορωδία εν Ορεστιάδι του Δήμου Ορεστιάδας.

Οι μαθητές/τριες έφυγαν ενθουσιασμένοι από τον όμορφο κόσμο των βιβλίων!

Ευχαριστούμε θερμά τους δασκάλους και τα παιδιά για αυτή την όμορφη επίσκεψη!!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.