Η Βιβλιοθήκη δανείζει έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό σε παιδιά και ενήλικες. Διαβάστε τον κανονισμό λειτουργίας και επισκεφθείτε μας

Μπορείτε να ανανεώσετε ή να κρατήσετε ένα τεκμήριο μέσω τηλεφώνου ή μέσω του ψηφιακού βοηθού.

Υλικό το οποίο δεν δανείζεται μπορεί να φωτοτυπηθεί στη Βιβλιοθήκη, σύμφωνα πάντοτε με το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και με τη διαδικασία του σκαναρίσματος, εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα για έγχρωμη φωτοτύπιση του υλικού. Παράλληλα, στα τμήματα που σχετίζονται με Η/Υ οι χρήστες μπορούν να κάνουν εκτυπώσεις.

Η Βιβλιοθήκη διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα μόνη της, αλλά και σε συνεργασία με άλλους φορείς, εκδηλώσεις που προωθούν την φιλαναγνωσία, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα σε χώρους εκτός και εντός της Βιβλιοθήκης.

Η Βιβλιοθήκη σχεδιάζει και φιλοξενεί δωρεάν σε δικό της διακομιστή ιστοσελίδες για πολιτιστικά σωματεία, φορείς της εκπαίδευσης και τοπικές μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Γίνε μέλος της Βιβλιοθήκης για να μπορείς να δανειστείς βιβλία, περιοδικά, οπτικοακουστικό υλικό.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται δωρεάν μαθήματα σε διάφορα θέματα σχετικά με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Συλλογή βιβλίων σε άλλες γλώσσες εκτός της ελληνικής είναι διαθέσιμα για το κοινό. Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης δίνει μεγάλη βαρύτητα στην εξυπηρέτηση των ξένων, που ζουν στην περιοχή μας βοηθώντας έτσι στην καλύτερη ενσωμάτωσή τους στον κοινωνικό περίγυρο.

Υπάρχει υλικό ξενόγλωσσο, κυρίως στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ρωσικά, σουηδικά, το οποίο διατίθεται προς δανεισμό στους χρήστες της βιβλιοθήκης. Το εν λόγω υλικό έχει αποκτηθεί μέσω δωρεών.

Αναλαμβάνουμε κατόπιν συνεννόησης ομαδικές ξεναγήσεις στους χώρους μας για συλλόγους, μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου.

Η Βιβλιοθήκη διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών για όλες τις ηλικίες μέχρι και το λύκειο, για τα οποία υπάρχει ενημέρωση από τη Βιβλιοθήκη στην ιστοσελίδα, στον τύπο ή το δανειστικό τμήμα.

Πρόκειται για μία καμπάνια ανάγνωσης και δημιουργικότητας για παιδιά και εφήβους, η οποία διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια, κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Διατίθενται για χρήση και εσωτερικό δανεισμό.

Η Βιβλιοθήκη προσφέρει πρόσβαση στο Internet και μέσω του ασύρματου δικτύου της.  Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Αθανάσιο Μουρλίδη.

Η Βιβλιοθήκη προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στους υπολογιστές.

Η βιβλιοθήκη προσπαθώντας να συμβαδίζει ενεργά στις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις της εποχής της, συμμετέχει ενεργά στα λεγόμενα social media networks, μέσω των οποίων παρέχει πληροφορίες για τις τρέχουσες εξελίξεις στους χρήστες της και διατηρώντας μία διαδικτυακή επαφή μαζί τους

Η Βιβλιοθήκη συμμετέχει στη διαδικασία της πρακτικής άσκησης των φοιτητών, παρέχοντας ένα αυθεντικό επαγγελματικό περιβάλλον με όλες τις προκλήσεις και απαιτήσει που θα συναντήσει ο μελλοντικός επαγγελματίας της πληροφόρησης

Υπηρεσία απάντησης σε ερωτήματα του κοινού, που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει είτε μέσω του Internet είτε μέσω τηλεφώνου.